To Kiss or not to Kiss

Design that matters | Multicultural memento sociaal ontwerp

Door nieuwe multiculturele kussende koppels aan het oorspronkelijke paartje toe te voegen wil ik het aanpassingsproces van dit souvenir in gang houden door het vertellen van actuele aspecten van de Nederlandse cultuur. Deze interventie kan functioneren als een arena voor reflectie en dialoog over de relatie tussen locatie, etniciteit, identiteit, cultuur en hun representaties. Zal elke toerist een actueel Nederlands kussend paartje als zodanig herkennen? En zal elke Nederlander zich hiermee identificeren?

“To Kiss or not to Kiss” is een project waarin ik het

actualiseren van lokale souvenirs onderzoek door te zoeken naar hetgeen dat ‘authenticiteit’ en ‘representatie’ van Nederland als multi-cultureel en divers land verbeeld.

IMG 20171021 WA0015 w666

STROOP WAFELS BY ALIANA BERTOLO FOR TO KISS OR NOT TO KISS

 

 

TKONTK Kissing Models w666

Over mij: Ik ben observerend, reflectief en wijs. Betrokken, zorgzaam en een perfectionist. Enthousiast, onverwacht en soms zelfs grappig.

Wat ik doe: Op dit moment werk ik als Leraar Design op De Haagse Hogeschool. Naast lesgeven in andere designopleidingen coördineer ik het semester ‘Prototyping & Craftsmanship’ van het internationale ‘Industrial Design Engineering / Open Innovator’-programma. Als onafhankelijk ontwerper is ‘ambachtelijkheid’ de context waarin ik het liefst ontwerpoplossingen creëer die bijdragen aan de maatschappij.

Over mijn aanpak: Ik werk met een reflectieve, hands-on benadering waarin ‘traagheid’ iets positiefs is terwijl tastbare resultaten altijd het resultaat zijn. Ik heb een sterke voorkeur voor het betrekken van mensen in het ontwerpproces: om kennis te delen, het onderwerp gezamenlijk te verkennen en om samen te leren.

Pic HHS w666

www.gabrielabustamante.com  | www.tokissornottokiss.com

Design your stay now!

  • Best available prices
  • Book simple & safely 
  • Book directly with the hotel