Kiss my Art and Design

Esmeralda van Malde & Nadine van Gestel | Beeldende kunst

ESMERALDA VAN MALDE - Kunst met een knipoog

Door de jaren heen en mijn bezoeken aan verschillende landen; met name Mexico, werd ik geïnspireerd door de vormen, kleuren, mensen, geloven, natuur en dieren. In de meeste van mijn werken zul je dan ook Mexicaanse invloeden zien gemixt met Aziatische invloeden en andere culturen en geloven. Zo ben ik op het idee gekomen, om een collectie te maken “Colors of life” deze bestaat uit kunst met glaskralen op meerdere decoratie en interieur objecten. Ik vervang hiermee het schilders doek voor echte schedels/ objecten en de verf vervang ik door een nieuw medium 1mm/4mm glaskralen afgegoten met epoxy lak.

Een van mijn uitdagingen is om van een alledaags misschien wel saai object, een kleurrijke kunstzinnig stuk te maken, iets waar je niet omheen kunt. Daarnaast wil ik laten zien wat er nog meer mogelijk is en probeer ik op deze manier een tweede nieuw leven in te blazen. Ik wil aan de wereld laten zien wat voor moois je kunt creëren als je alles samen brengt, door het mixen van kleuren, invloeden van mensen, dieren, culturen, geloven en vormen, krijg je een unieke kunstzinnige eyecatcher! 

Ik zal daar zeker een bepaald gevoel bij de kijker losmaken, daarom associeer ik mijn kunst ook wel eens met: Kunst met een knipoog!

Het samenbrengen van
culturen, geloven,
invloeden van kleuren,
mensen en dieren maakt
een unieke culture cult!

 

IMG 20180122 153816 w666

Afrikaanse Ankhole watusi skull “Phoenix” (2018)
PRIJS €3500,-

Glad gepolijste hoorns 
98 cm hoog/ 22 cm diep / 204 cm breed /4 kg 
Belegd met 1mm /4mm glasrocaille kralen en afgegoten met epoxy lak
Inspiratie: Afrika/ spiritueel / phoenix / feniks / onsterfelijkheid kleuren / vormen

In de symboliek is de feniks een belangrijke vogel met de gedaante van een reiger. Als zodanig staat hij symbool voor onsterfelijkheid en opstanding.

Waarschijnlijk is de feniks van Egeïsche oorsprong. Hij staat voor de zonnegod en werd aanbeden in Heliopolis. Antieke mythografen voegden andere motieven toe aan het verhaal. De mythe vertelt dat de feniks alleen maar dauw als voedsel at en daarna naar de verste landen vloog om daar welriekende kruiden te verzamelen. In Heliopolis legde hij deze kruiden op een hoop bij het altaar en ontstak het om er zichzelf in te verbranden. Het duurde drie dagen voordat hij weer verrees vanuit de as. In het Oude Rome werd de feniks het symbool voor de zich steeds vernieuwende kracht van het Imperium wat te zien is aan zijn afbeelding op munten en mozaïeken uit de keizertijd.

Viva la Frida w666

VIVA LA FRIDA KUNST
PRIJS €1500,-

 

Frida Kahlo w666

FRIDO HALO KUNST
PRIJS €3250,-

 

NADINE VAN GESTEL

Al op vroege leeftijd heb ik veel van de wereld mogen zien en ontdekken, door deze ervaringen heb ik enorm veel inspiratie op gedaan en zag ik hoe mooi de wereld eigenlijk kan zijn. Schilderen is voor mij een uitlating van de ziel en mijn emotie, als het ware een dagboek in kleur. Elk schilderij heeft dan ook een eigen verhaal, verscholen gedachtes en dromen. Ik maak wat ik voel, dat kan zowel abstract als contemporary art zijn. In de loop der  jaren heb ik een bepaalde abstracte stijl ontwikkeld die ik zelf zou benoemen als layers in mysterious harmony. Kijk, lees, denk, geniet, hersenspinsels .. en ervaar!

Het maken van kunst kan een vlucht zijn uit de
werkelijkheid of een droom die uitkomt

in mijn eigen expressie.

 

Himba w666

HIMBA SCHILDERIJ 
PRIJS €850,-

80cm/80cm; Acryl op 3 d katoen /canvas

De Himba (of Ovahimba) is een bevolkingsgroep in het noordwesten van Namibië.
De Himba hebben een eigen, in de westerse wereld niet gebruikelijke, metafoor voor tijd. Ze zien de tijd als een rivier die langs stroomt. De toekomst ligt achter hen, want dit gedeelte van de rivier is nog niet langs gestroomd. Het verleden ligt voor hen, want dit is de rivier die langs gestroomd is en dus zichtbaar.

 

shades of truth w666

SHADES OF TRUTH SCHILDERIJ
PRIJS €850,-

80cm/80cm; Acryl op 3 d katoen /canvas

In dit schilderij stroomt de rivier verder waar de Himba strijders naar kijken, hebben de buffels hun al ontdekt of staan ze aan de andere kant van de rivier…

www.kissmyart-design.nl


Social Media

www.instagram.com/kiss_my_art_and_design

www.instagram.com/nadine_van_gestel

www.instagram.com/esmeraldavanmalde 

 

20180725 201952 w666

Design your stay now!

  • Best available prices
  • Book simple & safely 
  • Book directly with the hotel