Karin van de Walle

SCULPTURE

The female figures of artist Karin van de Walle (1964, the Netherlands) illustrate a journey through pop culture, mythology and history. The synthesis of primary values, hedonistic elements and humor, which Karin van de Walle knows how to use in her creations, makes her work one-off.

Karin van de Walle graduated from the AKV Sint Joost art academy in Breda, specializing in ceramic design. She lives and works in Germany and her images are exhibited internationally in galleries and at art fairs.
Many of her sculptures are unique or made in very small series.

Brilliant Eva and the new life of an old discarded teapot

I think more and more people are thinking about our consumption behavior, about the use and especially abuse of our earth. In my work this often comes back in the form of a paradox between exuberant waste and the way in which this feast for the eye is made by hand with difficulty from numerous small elements.

Recycle girls

Ik vind wel eens meer dingen, die ik verwerk in mijn beelden. Zo vond ik een aantal teepotten bij de glasbak in de buurt van mijn atelier. Er waren een paar hele mooie bij en ik vond het zonde ze te laten staan. Ik heb ze meegenomen en zo stonden ze daar in de kast, waar ik er elke dag een blik op kon werpen. Ik wilde iets met deze afgedankte objecten. Het “Objet Trouvé” verwerken in mijn eigen beeldtaal. Het design van de teepot integreren, een wisselwerking creëren tussen de vorm en het décor en ornament van de teepot en het beeld, dat boven op de pot zit of staat.

Social Media

Design your stay now!

  • Best available prices
  • Book simple & safely 
  • Book directly with the hotel